19. 4. Rostislav

Zítra: Marcela
Drobečková navigace

Úvod > O nás > Aktuality > Cyklovýlet s Mikroregionem Pobečví.

Cyklovýlet s Mikroregionem Pobečví.



Datum konání:
5.10.2013

V sobotu 5.10.2013 se podzimní slunce usmálo na účastníky tradičního výletu Tučnáků, tentokrát spojený s poznávaním několika obcí Mikroregionu Pobečví.
Cyklisté z obou částí – před řekou Bečvou i za řekou Bečvou – se spojili na mostě v Grymově, cyklostezkou se pohodlně pokračovalo až do Předmostí, od mamuta na kopci v Čekyni přes les a v Sobíškách na obecním úřadě mile překvapilo účastníky přivítání a úžasný domácí moučník paní starostky a místostarostky. Protivítr nás zastavil už na krásném lesním hřišti v Buku, zastávka byla spojena s klobáskou a posezením na sluníčku. Další obcí v pořadí, které účastníci cyklovýletu poznali, byly Radvanice, které nám skutečně měly co ukázat. Všichni jsme obdivovali nově dokončený multifunkční kulturní dům se zázemím pro administrativu obce a zvláště povedenou knihovnu. Exkurzi zakončila návštěva místní kaple, po které nás provedli pan starosta s paní místostarostkou. I když jsem tomu nevěřila, pro část účastníků našeho cyklovýletu byla návštěva některých obcí Mikroregionu Pobečví návštěvou úplně první. Přes Jadran a Lipník nad Bečvou jsme pokračovali do Týna se zastávkou na pití a poté přes Nové dvory a Sušice zpět do Radslavic. Při rozloučení jsme se domluvili, že příští rok projedeme ostatní obce Mikroregionu Pobečví. Stává se, že sice známe mnohé regiony v Evropě i na celém světě, ale v místech vzdálených jen pár kilometrů jsme nikdy nebyli.
Poděkování patří starostovi obce Tučín za přípravu celé akce a vedení ostatních obcí za mílé přivítání. A také všem, kteří nelitovali času a jeli s námi! Na příští ročník cykloputování vás všechny srdečně zvu.
Dagmar Kubzová – předsedkyně DSO Mikroregion Pobečví

Cyklovýlet Mikroregionu Pobečví 2013
Cyklovýlet Mikroregionu Pobečví 2013-01